Waar worden aanstekers voor gebruikt?

7 juli 2022

We maken dagelijks gebruik van een aansteker, maar we weten weinig af van de verschillende soorten aanstekers die er zijn. Wij leggen jou alles uit over de verschillende modellen en waar ze gebruikt voor kunnen worden.

Iedereen is wel bekend met de gewone aansteker. De eerste aansteker werd uitgevonden in de zeventiende eeuw. Vervolgens zijn er meerdere modellen verschenen die verbeterd werden door de verbeterende technologieën. Met deze verbeteringen zijn er steeds meer soorten aanstekers ontstaan, die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Wij geven in dit artikel uitleg over de meest voorkomende aanstekers en het gebruik hiervan.

De gasaansteker

Dit zijn de meest bekende aanstekers die er zijn. Deze wegwerpaansteker wordt overal wel verkocht of weggegeven. Jaarlijks worden er miljarden van deze aanstekers gemaakt. De aansteker is eenvoudig te gebruiken voor het aansteken van het gasfornuis of voor het aansteken van een sigaret.

Door te roken zul je je heel even goed voelen. De stress is namelijk even weg. Na 20 minuten is de nicotine uit je lichaam verdwenen en zul je je weer zoals normaal voelen. Mocht je je voor langere tijd gelukkiger willen voelen zonder stress, dan kun je flunitrazolam nemen. Naar dit middel is veelvuldig onderzoek gedaan. Het werkt rustgevend en vermindert de stress. Je zult je hierdoor een gelukkiger mens voelen.

Benzineaansteker

De eerste benzineaansteker werd uitgevonden rond het begin van de negentiende eeuw. Een van de fabrikanten van de benzineaansteker in die tijd was Zippo. De aansteker heeft geen gas als brandstof, maar benzine. Hierdoor is deze aansteker beter te gebruiken wanneer de weersomstandigheden slecht zijn. Bij kou of wind heeft deze aansteker nergens last van. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden deze aanstekers massaal gebruikt door de soldaten.

Stormaansteker

De stormaansteker is, zoals de naam al laat vermoeden, vervaardigd om te kunnen trotseren in de storm. Het gas komt met hoge snelheid door de aansteker waardoor het vuur erg krachtig is en warm blijft. Deze aansteker wordt ook veelvuldig gebruikt tijdens nieuwjaar om vuurwerk af te steken.

Gasbrander

De gasbrander is een aansteker, die net als de stormaansteker, een krachtige en warme vlam produceert. Ze werken in principe allebei hetzelfde. Echter is een gasbrander een stukje groter dan de stormaansteker. Deze gasbrander wordt gebruikt in de keuken of voor te hobbyen. Zo kan met een gasbrander een modeltreintje worden gelast of kan er crème brule mee worden gemaakt.

Zippo

Dit merk is een van de meest bekende aansteker merken die er bestaan. Ze zijn zo bekend, dat ze op grote schaal worden nagemaakt. De Zippo aansteker is op veel plaatsen verkrijgbaar en is dus eenvoudig te verkrijgen. Naast de aansteker wordt er een hoop van het merk Zippo verzameld door liefhebbers. De aansteker werkt hetzelfde als een benzineaansteker, maar heeft enkele unieke patenten die ervoor zorgen dat de aansteker duurzaam is. Dat zorgt ervoor dat de aanstekers van Zippo van hoge kwaliteit zijn.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook hoe je lotus wortel op de BBQ moet grillen.

Lees ook:  Hoe werkt een elektrische aansteker?

Meer nieuws