Vragen over aanstekers beantwoord

2 augustus 2021

Hoe lang gaat de aansteker mee?

Het is moeilijk te zeggen hoe lang de aansteker meegaat. Het hangt enorm af van het type aansteker. Omdat de meeste aanstekers navulbaar zijn, gaan ze langer mee. Als je het hebt over wegwerpaanstekers, dan kun je goedkope en simpele aanstekers zo'n 1500 keer gebruiken. Als je een duurdere aansteker hebt, zoals het merk BIG, kun je deze meestal zo'n 3000 keer gebruiken.

Wat zijn de verschillende aanstekers?

Een wegwerpaansteker is een aansteker die niet gevuld kan worden. Na gebruik hoef je het alleen nog maar weg te gooien. Deze zijn meestal iets goedkoper en gemaakt van plastic. De wegwerpaansteker is gevuld met butaangas. Er bestaan ook navulbare aanstekers. Als de aansteker leeg is, kun je de navulbare aansteker bijvullen. Hierdoor kan je de aansteker veel langer gebruiken.  De vuursteenaansteker heeft een draaimechanisme voorzien van een vuursteen. De wrijving op de vuursteen zal vonken produceren die de vlammen doen ontbranden. De vuursteenaansteker kan niet worden bijgevuld. Er zit geen vuursteentje in de aansteker van de elektrische aansteker. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kliksysteem. Elektrische aanstekers kunnen niet worden bijgevuld, maar zijn wel erg praktisch in gebruik. Je kan de + en – slider gebruiken om de vlam van de elektrische aansteker aan te passen. Achter de + en – slider zit een gas-stop. De vlam wordt geproduceerd door een kleine elektrische vonk.

Wat is de beste aansteker voor te gaan kamperen

Als je gaat kamperen kan je het beste een stormaansteker gebruiken. Deze blijven aan ondanks dat het misschien heel hard waait. Dat maakt ze dus niet alleen ideaal als je gaat kamperen, maar ook als je bijvoorbeeld vuurwerk wilt gaan afsteken.

Heb je een aansteker nodig om een ​​e-sigaret aan te steken?

Je hebt geen aansteker nodig om een ​​elektronische sigaret aan te steken. Deze zijn meestal elektrisch en zorgen zelf voor warmte. Het gebruik van e-sigaretten is de laatste tijd echter sterk gedaald. Dit komt doordat er een wet is aangenomen en e-sigaretten geen smaakstoffen meer bevatten. Smaken zoals vampire vape heisenberg behoren langzaam tot het verleden. De regering besloot dit te doen om de aantrekkelijkheid van roken voor jongeren te verminderen.

Lees ook:  Betaalmogelijkheden in webshops

Meer nieuws