Betaalmogelijkheden in webshops

27 februari 2023

Als je bijvoorbeeld aanstekers wil kopen bij een webshop dan zie je verschillende betaalmogelijkheden. Zo kun je betalen via iDEAL, met een creditcard, via Incasso, met PayPal, door middel van achteraf betalen, met een QR-code en met nog vele andere betaalmethodes. Wil je meer weten over de betaalmogelijkheden in webshops? Lees het hier.

Betalen met iDEAL

Voor veel mensen heeft iDEAL de voorkeur. Lekker makkelijk voor een webshopeigenaar en voor de gebruiker. Je hebt slechts een IDEAL-overeenkomst nodig met een partij zoals bij voorbeeld Molly. Als je een WordPress website hebt en Woocommerce gebruikt is Molly eenvoudig te integreren zonder dat je echt technische kennis nodig hebt.

Creditcard

Er zijn klanten die het liefst met een creditcard betalen. Meestal is dat trouwens Visa of Mastercard. Het verschil met iDEAL is dat de klant met een creditcard later betaald. Hier zijn ook verschillende aanbieders voor, zodat je creditcardbetalingen makkelijk mogelijk kunt maken in de webshop.

PayPal

Sommige klanten die geen creditcard hebben maken gebruik van PayPal. Zeker als je een webshop hebt waar je internationaal producten verkoopt is PayPal een aanrader. Zo voorkom je dat een klant iets niet kan komen vanwege die betalingsopties.

Incasso

Heb je vaste klanten en misschien wel bijvoorbeeld maandabonnementen? Dan is een incasso handig. Het nadeel van incasso is dat een klant het bedrag kan terugboeken. Zelfs zonder dat er een schriftelijke handtekening is.

chainlink koers

Lees ook Hoe kun je vuur maken zonder aansteker?

QR-code

Het betalen met een QR-code werkt zeer snel. De klant hoeft alleen met de bankapp op de telefoon de QR-code te scannen om te kunnen betalen. Nog een voordeel van deze methode is da de betaling gratis wordt verwerkt.

Zonder risico achteraf betalen

Sommige webshops bieden achteraf betalen aan, via bijvoorbeeld AfterPay. Het risico lijkt groot, maar dat is het eigenlijk niet. Je betaalt aan de betaaldienst, die dus het risico voor zijn risico neemt dat een klant niet betaalt. Wel betekent dit dat je de betaaldienst een vergoeding geeft.

Het is in principe mogelijk om bij sommige webshops te betalen met cryptocurrency. Er is bijvoorbeeld de MyCryptoCheckout. Dit is een Crypto-betalingsgateway voor WordPress & WooCommerce. Alleen daar zit over het algemeen wel een risico aan voor de webshopeigenaar. Tip voor het inzetten van cryptocurrency: houd de chainlink koers goed in de gaten.

Lees ook:  Verschillende soorten aanstekers

Meer nieuws


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/qqpchild/elektrischeaansteker.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/qqpchild/elektrischeaansteker.com/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107